ELETTRA Premium ulja

ELETTRA Premium ulja

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU NAŠEG I DRUGIH ULJA I ZAŠTO SE TREBA OPREDELITI BAŠ ZA ELETTRA PREMIUM OLIVE OIL HIGH IN POLYPHENOLS?

Pre nego Vam predstavimo naš proizvod da se podsetimo par uopštenih pojmova vezano za maslinovo ulje.

Uveliko je poznato koliko je maslinovo ulje zdravo za ljudski organizam. Zapravo  to „tečno zlato“ (kako ga je nazvao Homer još u antičkoj Grčkoj) je u stvari prirodni sok od masline, jer se dobija mehaničkim putem, bez ikakve rafinacije odnosno obrade. Međutim, nije svako maslinovo ulje istog kvaliteta. Na sam kvalitet ulja utiču mnogi agronomski faktori kao što su: sorta masline, klimatski uslovi, stepen sazrevanja i agronomske prakse za navodnjavanje.

Osnovna podela maslinovog ulja se zasniva prema kvalitetu i glasi:

  1. EKSTRA DEVIČANSKO MASLINOVO ULJE  0-1% kiselosti
  2. DEVIČANSKO 1-2%
  3. KLASIČNO MASLINOVO ULJE 2-3%
  4. RAFINIRANO

Ekstra devičansko i devičansko maslinovo ulje se dobijaju  iz plodova masline prvim ceđenjem, mehaničkim ili drugim fizičkim sredstvima pod uslovom da ne dođe do promene u sastvu ulja, pod uslovima (posebno toplotnim) koji ne dovode do promena ulja i koje nije podvrgnuto nikakvom tretmanu osim PRANJA, DEKANTIRANJA, CENTRIFUGIRANJA I FILTRACIJE. Glavna razlika se ogleda u kvalitetu, odnosno kiselosti ulja. Dakle, što je ulje kvalitetnije, to je manja kiselost. Ova kiselost se odnosi na slobodne masne kiseline i to je najjednostavniji pokazatelj svega onoga što je maslinar radio do berbe, ali i od berbe do prerade.

Njihova naznaka ukazuje na degradaciju ulja što može biti posledica napada štetnih elemenata te lošeg rukovanja tokom berbe i skladištenja maslina.

Elettra Premium Olive Oil high in Polyphenols je kao što i sam naziv kaže premijum kvaliteta. Tu titulu je zaslužno dobilo, jer standardi po kojima se uzgaja i tretira su izuzetno strogi, zapravo pod nadzorom Svetskog Centra za maslinu kao lek (World Olive Center for Health).

Elettra Premium maslinovim uljima je priznat “Health Claim” od strane Evropske Agencije za bezbednost hrane , takozvane EFSA(The European Food Safety Authority) .

“Health Claim”, odnosno zdravstveno priznanje, predstavlja namirnicu koja pozitivno utiče na zdravlje čoveka. Komisija odobrava naznaku “Health Claim” na ambalaži proizvoda ukoliko se ispune svi kriterijumi zasnovani na naučnim dokazima i da ih potrošači mogu lako razumeti (bogato polifenolima).

Da bi maslinovo ulje moglo dobiti zdravstveno priznanje, potrebno je da sadrži u sebi minimum 5 mg polifenola u 20 mg ulja, odnosno 250 mg polifenola u jednom kg ulja. To je količina polifenola koja je dovoljna kako bi mogla da zaštite organizam od oksidacije lipida u krvi prema pravilniku 432/2012 Evropske Agencije za bezbednost hrane(EFSA) i kao takvo dobija posebnu naznaku “health claim” .

Koncentracija polifenola u Elettra Gold I Elettra silver liniji se kreće između 1136mg/Kg i 841mg/Kg. Skoro pet puta više u odosu na donju granicu koju pripisuje EU što znači da svakodnevna upotreba od 5ml(jedna kafena kašičica) Elettra Gold i 10 ml (supena kašika) Elettra Silver ulja je dovoljna za ojačavanje imunog sistema organizma.

Dakle, mi Vam predstavljamo ne samo ulje vrhunskog kvaliteta, već i izuzetno zdravo.

Za sve to imamo priložene sertifikate i zvanične analize na našem sajtu.

Obzirom da se radi o potpuno priridnom proizvodu, ovaj napitak SE PREPORUČUJE SVIMA: odraslima, deci, trudnicama, dojiljama…

NAČIN UPOTREBE

Tu i jeste čar! Možete ga koristiti kao terapiju svako jutro kad ustanete popijete 4-5 ml Gold ili 10 ml Silver linije. Međutim, magija je u tome što naš eliksir možete koristiti i u salati ili ishrani. Svakako je naša preporuka da bude u sirovom obliku, kako se ne bi gubio procenat polifenola i njihovo dejstvo.

Za mnogobrojne zdravstvene benefite našeg ELETTRA ulja pročitajte ovu stranicu.

O polifenolima pročitajte više na ovoj stranici.

Razni sertifikati za ELETTRA maslinova ulja
Sertifikat o polifenolima Silver

Sertifikat o polifenolima Silver

Sertifikat o polifenolima Gold

Sertifikat o polifenolima Gold

Sertifikat o prelaznoj fazi iz običnog u organski uzgoj

Sertifikat o prelaznoj fazi iz običnog u organski uzgoj

Sertifikat o primenjenim iso standardima za ambalažu

Sertifikat o primenjenim iso standardima za ambalažu

Test na alergene iz hrane

Test na alergene iz hrane

Čulna analiza Silver

Čulna analiza Silver

Čulna analiza Gold

Čulna analiza Gold