Masline vrhunskog kvaliteta

Masline vrhunskog kvaliteta

Maslina je od davnina simbol Mediterana i upravo zahvaljujući svojoj sposobnosti da opstane u teškim uslovima, stekla je reputaciju DUGOVEČNOSTI.

Dakle, kad smo već otputovali u davnu prošlost impresivno je da postoje nalazi koji govore o postojanju masline još u 6om milenijumu pre nove ere. Tokom istorije se često pominje maslina kao i  maslinovo ulje, ali ono što najradije spominjemo je upotreba istog kao lek za mnoge bolesti od strane čuvenog Hipokrata i sve to još u petom veku pre nove ere. Odatle i potiče čuvena Hipokratova izreka: „Nek lek tvoj bude hrana tvoja, a hrana tvoja neka bude tvoj lek.“  Hm, mislimo da to jeste tema vredna za razmišljanje.

Maslinjaci našeg proizvođača se nalaze na prelepom Peloponezu, tačnije mestašcu koje se naziva Klisura (Kleisoura) kod Kalamate. Masline koje se s puno ljubavi i predanosti gaje pripadaju sorti Koroneiki. Još od XVIII veka, tačnije već šest generacija unazad, porodice Buzala i Gardiaku se bave maslinarsvom i oduvek su vodili računa o samom kvalitetu maslinovog ulja. Poslednjih godina su postavili još veće standarde i ciljeve posvetivši se organskom uzgoju i proizvodnji lekovitog maslinovog ulja.

Elettra Premium Olive Oil high in Polyphenols je kao što i sam naziv kaže ulje premijum kvaliteta. Tu titulu je zaslužno dobilo, jer standardi po kojima se uzgajaju i tretiraju masline za njegovu proizvodnju su izuzetno strogi, zapravo pod nadzorom Svetskog Centra za maslinu kao lek (World Olive Center for Health).

Poslednjih godina se obavljaju ozbiljna istraživanja na svetskom nivou vezano za uticaj masline na zdravlje čoveka I smatra se da maslina ima svetlu budućnost čak i u farmaciji.